Terug

Tips over appen na je date - Wat wel en wat niet?

Oh men, wat was jullie date geslaagd! Je hebt een vreselijk leuke dag of avond met elkaar gehad en eigenlijk zou je niets liever willen dan hem of haar meteen weer zien. Vol spanning pak je de volgende ochtend je telefoon om te checken of je al een appje hebt gekregen. Niets... En nu? Zou hij of zij wachten op een appje van jou? Lastig, want wat stuur je dan? Dit zijn struggles waar iedere single mee kampt. Rubensdating helpt je niet alleen graag op weg bij het vinden van je date, maar ook in het proces daarna! Ons doel is dat jij de ware vindt.

Dus, wat doe je nou wel?

  1. Wees eerlijk en direct. En nee, daarmee bedoelen we niet dat je meteen moet sturen dat je helemaal verliefd bent. Of wilt trouwen. Of het liefst meteen bij hem of haar intrekt. Begin met een leuke opmerking over de avond ervoor. Je hebt het toch leuk gehad? Vertel dat! App bijvoorbeeld ‘Ik vond het super leuk gisteravond!’
  2. Je kunt er ook voor kiezen om niet over het afspraakje te beginnen, maar juist over jouw date zelf. Iedereen doet zijn best om er zo goed mogelijk uit te zien op een date, dus hoe leuk is het om daar een compliment over te krijgen? App bijvoorbeeld ‘Wat zag jij er mooi uit gisteren’. Of maak een compliment over iemands uiterlijk of kledingkeuze.
  3. Het is bijna niet voor te stellen dat als jij het zo leuk hebt gehad, dat de ander dat niet vond. Dus neem het initiatief en vraag ‘Wanneer doen we deze date nog eens over’? Of ‘Wanneer spreken we weer af’? Het straalt zelfvertrouwen uit en geeft de ander een fijn gevoel van bevestiging. En zo kunnen jouw vlinders genieten van een nieuwe date om naar uit te kijken!
  4. Maak een leuke en luchtige opmerking over jouw gevoelens. ‘Ik vond je al leuk, maar na gisteravond vind ik je nog leuker!’, hoe leuk is het als iemand dat zegt? Of verwijs naar een moment op de avond zelf. ‘Nu ik weet dat jij ook van wandelingen houdt, kijk ik nog meer uit naar de volgende date!’.

En wat kun je beter niet doen?

  1. We kennen allemaal wel de pijnlijke momenten bij het programma ‘First Dates’ wanneer iemand betaald, maar achteraf aangeeft nog even een Tikkie te sturen. Wil je splitten? Geef dit dan meteen aan! Het is geen onderwerp om de volgende ochtend over te appen.
  2. ‘Vond jij het ook zo leuk gisteren?’ is het tegengestelde van tip 1. Wees zelfverzekerd! En geef aan hoe jij het vond. Wanneer je dit berichtje in vraagvorm stelt, komt het wat onzeker over. Houd je twijfels in dit geval voor je, dat is via app niet het moment om te bespreken.
  3. Ga niet klagen over bepaalde aspecten van de date zoals ‘wat was het koud he?’ of ‘wat was het eten vies’. Wees positief en complimenteus. Zeuren kun je beter bewaren voor later.
  4. Berichten sturen over dat je het jammer vond dat de date eindigde. Of dat je had gewild dat hij of zij bij je bleef slapen. Iedereen heeft eigen grenzen en maakt eigen keuzes tijdens het daten. Houd wat je jammer vindt nog even voor jezelf. Niet iedereen wil een ander zo snel ‘leren kennen’. Als jullie elkaar leuk vinden komt dat heus wel.

Heb je behoefte aan meer tips of heb je vragen? Kijk eens bij onze andere blogs. Wij helpen je graag!

Welkom(terug) op dé plussize datingsite van Nederland en België!
Het is zover: Rubensdating 2.0 is gelanceerd! Wij hebben met man en macht gewerkt aan een vernieuwde versie van Rubensdating 1.0 en we zijn ongelooflijk trots op het
Lees meer
5 niet-zo-standaard date ideeën
Natuurlijk kun je voorstellen om af te spreken voor een kop koffie of een drankje, daar is niets mis mee. Maar, je kunt ook een wat minden standaard date voorstellen. Riskant? een beetje.
Lees meer
Copyright 2024