Terug

5 niet-zo-standaard date ideeën

Natuurlijk kun je voorstellen om af te spreken voor een kop koffie of een drankje, daar is niets mis mee. Maar, je kunt ook een wat minder standaard date voorstellen. Riskant? Een beetje. Je date kan het helemaal niks vinden. Maar aan de andere kant: jullie kunnen het ook fantastisch hebben samen.

Wie weet is zo’n ‘riskante’ date dus wel de start van iets prachtigs, en dan vertellen jullie over tig jaar aan jullie kleinkinderen hoe opa en oma elkaar hebben ontmoet tijdens een potje indoor skydiven.

Klinkt goed? Hier zijn onze suggesties voor een wat meer avontuurlijke date:

1. Ga naar een pretpark of kermis
Of je nou wel of niet van attracties houdt: in een pretpark of op een kermis is altijd wel wat te zien. Misschien niet zo’n goed idee als je al groen wordt als je alleen al naar een achtbaan kijkt, maar voor de mensen met een iets sterkere maag onder ons een uitstekend uitje. Het is er altijd gezellig druk (misschien niet tijdens schoolvakanties gaan) en je hoeft niet constant een gesprek te onderhouden en elkaar in de ogen te kijken, mochten jullie elkaar even iets minder te vertellen hebben.

2. Ga indoor skydiven
Zo’n gevoel dat je vliegt, dat wil toch iedereen? Met indoor skydiven krijg je een ‘vrije val’ ervaring, zonder dat je ervoor uit het vliegtuig hoeft te springen. Klinkt geweldig, toch? Voor veel mensen een onvergetelijke ervaring en dus hartstikke geschikt voor een date. Bovendien: uit onderzoek blijkt dat als twee mensen een activiteit ondernemen waarbij er adrenaline vrijkomt, hun onderlinge connectie wordt versterkt. Wie weet dus wat er nog meer gaat vliegen!

3. Geef een ‘favorieten’ rondleiding door je stad
Het leuke van zo’n rondleiding is dat jij jouw favoriete plekken uitkiest. Zo’n rondleiding kun je heel persoonlijk maken, je vertelt er meteen iets over wie je bent (bijvoorbeeld het bosje waar je voor het laatst in fietste toen je als student uit de kroeg kwam, of het plekje in het park waar je altijd een biertje gaat drinken als het mooie weer is). Of je date nu uit dezelfde stad komt of niet: er zijn vast nog plekken die hij of zij niet kent. Leuk om elkaar snel beter te leren kennen!

4. Neem een kookles
Iedereen heeft wel iets met koken, of in ieder geval met eten. Bovendien: liefde gaat door de maag. En dus is een kookles altijd een goed idee. Ga bijvoorbeeld voor een kookles waarin je leert om speciale gerechten te maken, heerlijke dumplings bijvoorbeeld.

5. Gebruik niet te lange lappen tekst
Escape rooms schieten inmiddels als paddenstoelen uit de grond en niet zonder reden: het is spannend, uitdagend en je traint lekker je hersenen. Onze favoriet zit in Amersfoort: probeer bijvoorbeeld de meisjeskamer (die is overigens behoorlijk eng, dus het zou kunnen dat jullie elkaars hand ‘per ongeluk’ vastpakken - of gewoon keihard in elkaars oor gillen, dat kan natuurlijk ook) of The Dome. Staat garant voor een leuk (mid)dagje uit!

Genoeg niet-zo-standaard ideeën dus, voor je komende Rubensdate. Moet je nog een date regelen? Je doet hier eenvoudig een avontuurlijk date voorstel aan je favoriete Rubensdater.

Welkom(terug) op dé plussize datingsite van Nederland en België!
Het is zover: Rubensdating 2.0 is gelanceerd! Wij hebben met man en macht gewerkt aan een vernieuwde versie van Rubensdating 1.0 en we zijn ongelooflijk trots op het
Lees meer
Hoe je een killer (Rubens) datingprofiel aanmaakt
Een dating profiel aanmaken. Klinkt als een taakje wat je 'even' op moet pakken, maar soms kan het aanmaken van een datingprofiel een vrij intimiderende taak zijn. In de
Lees meer
Copyright 2024