Terug

Hoe je een killer (Rubens)datingprofiel aanmaakt

Een datingprofiel aanmaken. Klinkt als een taakje wat je ‘even’ op moet pakken, maar soms kan het aanmaken van een datingprofiel een vrij intimiderende taak zijn. In de online wereld is je datingprofiel namelijk het eerste dat iemand anders van je ziet. Je eerste indruk dus. Best iets om over na te denken, toch?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: dat nadenken is vaak juist het probleem. Je denkt er veel te véél over na. In deze post geven we je daarom een aantal tips om je datingprofiel zo te maken dat je laat zien wie jíj bent. Zodat je de mensen aantrekt die je wilt aantrekken en het hele datingproces een stuk leuker wordt in plaats van intimiderend.

1. Plaats in ieder geval één goede profielfoto
Een goede profielfoto voldoet aan een aantal punten:
• Je staat alleen op de foto. Zo zien mensen meteen wie jij bent. Leuke groepsfoto’s kun je als extra foto’s toevoegen.
• Je staat duidelijk op de foto; de foto is dus niet wazig, overbelicht of juist heel donker, raar afgeknipt of gedraaid.
• Je foto is realistisch en geeft goed weer wie je bent. Zorg er dus voor dat het een recente foto is, die niet (teveel) bewerkt is.
• Vrij logisch, maar wel belangrijk om te noemen: je staat vrolijk op de foto.
Mocht je wat minder uitbundig zijn: je hoeft echt niet te schaterlachen als dat voor jou overdreven en nep voelt, maar zorg er wel voor dat het een foto is die positiviteit uitstraalt.

2. Upload gevarieerde foto’s
Rubensdaters zijn over het algemeen heel trots op hun lichaam en plaatsen graag foto’s van zichzelf. Groot gelijk, want zoals het gezegde zegt: een foto zegt meer dan duizend woorden. Voeg naast je profielfoto daarom verschillende foto’s toe die iets over jou en je interesses zeggen. Reis je veel? Voeg een leuke foto van één van je reizen toe. Ben je gek op koken? Plaats dan zeker die laatste creatie waarbij je je vingers kon aflikken. Jouw werk, hobbies en interesses laten zien wie je bent, of dat nu modellenwerk is of punniken. En er is altijd wel iemand die dat ook kan waarderen.

3. Check je spelling
Zijn er echt mensen die afknappen op verkeerde spelling? Dat hoeft natuurlijk niet, maar het is wel de eerste indruk die je achterlaat. En dus kan het geen kwaad om je profieltekst even door een spellingscontrole te halen voordat je het online zet. Kleine moeite.

4. Update je profiel van tijd tot tijd
Is je situatie veranderd? Zorg er dan voor dat je je profiel updatet. Het is een beetje vreemd om af te spreken met iemand die er ineens compleet anders uitziet dan op zijn of haar foto’s. Vervang van tijd tot tijd dus je foto’s en pas je profieltekst aan waar nodig.

5. Gebruik niet te lange lappen tekst
Maak het niet te moeilijk: je hoeft geen complete essays te schrijven over wie je bent en wat je bezig houdt (tenzij dat je hobby is, natuurlijk). Schrijf kort maar krachtige zinnen en gebruik waar nodig bulletpoints zodat je profiel snel te scannen is.

6. Blijf weg bij de cliché woorden
Hoe spontaan en eerlijk je ook mag zijn: die woorden zijn een beetje cliché. Bovendien worden ze vrij vaak gebruikt en zeggen ze niet heel veel over je. Probeer ze daarom te vermijden. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld concrete voorbeelden noemen van de dingen waarmee jij je in je dagelijks leven mee bezig houdt.

7. Wees eerlijk
Wellicht voor de hand liggend, maar wel iets wat we ontzettend belangrijk vinden en daarom toch benoemen: spreek de waarheid. Niemand heeft er iets aan als je foto’s gaat posten of verhalen gaat ophangen die niet kloppen. Jij niet, en je (potentiële) dates niet. Dat heb je ook helemaal niet nodig, je bent prachtig zoals je bent!

Het voorjaar komt er weer aan, en dat is het perfecte moment om een Rubensdating profiel aan te maken. Met deze tips moet dat zeker lukken. Laat zien wie je bent, wees trots op jezelf en denk er vooral ook niet teveel over na. You got this!

Welkom(terug) op dé plussize datingsite van Nederland en België!
Het is zover: Rubensdating 2.0 is gelanceerd! Wij hebben met man en macht gewerkt aan een vernieuwde versie van Rubensdating 1.0 en we zijn ongelooflijk trots op het
Lees meer
5 niet-zo-standaard date ideeën
Natuurlijk kun je voorstellen om af te spreken voor een kop koffie of een drankje, daar is niets mis mee. Maar, je kunt ook een wat minden standaard date voorstellen. Riskant? een beetje.
Lees meer
Copyright 2024